Avansa Workshops|Peeking beyond the Ending


Filocafé bij tentoonstelling


Voor de visionaire blik van de kunstenaar is de toekomst al aanwezig: onze lichamen verweven met data en technologie in een hoogtechnologische samenleving. Wat betekent het om in deze wereld mens te zijn? Hoe beïnvloedt dit ons begrip van privacy, identiteit en autonomie? Onze lichamen kunnen worden vervangen door datagestuurde entiteiten, maar hoe beïnvloeden deze ons fysieke lichaam en onze analoge geest?

Na een bezoek aan de tentoonstelling - ter inspiratie en om het denken al op gang te brengen - zullen we deze vragen gebruiken als uitgangspunt voor een filosofisch café. Door onze opvattingen te onderzoeken en ideeën uit te wisselen, krijgen we meer inzicht in de complexiteit van de technologische ontwikkelingen en kunnen we mee de toekomst vorm geven.

Start

📅 17/03/24
🕛 14:00 - 17:00 CET

(1 sessie)


Digistatie | Artificiële Intelligentie: een praktische gids

AI (artificiële intelligentie) brak dit jaar door naar het grote publiek. Maar net omdat er nu zoveel aandacht is voor AI kan het wat moeilijk zijn om door het bos de bomen nog te zien. Wat is AI nu eigenlijk precies? Is dit echt de revolutie waarover velen spreken? En hoe verschilt machine leren van klassiek programmeren? Kunnen we AI nu al gebruiken in ons dagelijks leven en ons werk? Frank D’hanis is filosoof en schrijver en werkte in het verleden aan een project rond AI en taalinterpretatie. Hij leidt je op een laagdrempelige, inzichtelijke manier binnen in de complexe wereld van de niet-natuurlijke intelligentie. Deze sessie komt met een heleboel tips en aanraders voor AI-toepassingen, en is zowel interessant voor wie er praktisch mee aan de slag wil als wie op zoek is naar een verdiepende introductie.

Start

📅 13/03/24
🕛 19:00 - 21:00 CET

(1 sessie)

Begeleiding: Frank D'hanis

Prijs

  • Standaardprijs: € 12

  • Reductieprijs: € 9

  • Sociale prijs: € 6

  • Kansentarief UiTPAS Regio Gent: € 2,4


In samenwerking met Avansa en Kunstencentrum Zebrastraat

Previous
Previous

Vernissage 29th February

Next
Next

PEEKING BEYOND THE ENDING